Hoe koppel ik een database aan mijn FiveM server? Print

• fivem database, fivem server, fivem database koppelen
  • 1

In deze tutorial leggen we je uit hoe je een database koppelt aan een FiveM server.
Let op! Je moet eerst een database aanmaken.

1. Download de MySQL Async Library voor FiveM. Link: https://github.com/brouznouf/fivem-mysql-async/archive/master.zip
  2. Log in op het FiveM paneel
  3. Klik in het linkermenu op Databases

4. Je bent nu op het overzicht met je databases. Hier staan de gegevens van je database.

5. Klik in het linkermenu op FileManager.
  6. Klik op het server.cfg bestand.
  7. Voeg twee dingen toe aan je config bestand:
    set mysql_connection_string "server=Ipadres;uid=Gebruikersnaam;password=Wachtwoord;database=Database"

Achter server= vul je het ip adres in van je server dat onder het kopje: MySQL Host staat op de databases pagina.
    Achter uid= vul je de Username in
    Achter password= vul je het Password in
    Achter database= vul je de Database in

Voeg ook nog start mysql-async toe zoals te zien is in de afbeelding hierboven.
  8. Ga terug naar de FileManager en klik op de map: resources
  9. Sleep hier in het beeld je gedownloade bestand.

10. Refresh de pagina als de uploadbalk groen is en klik met rechtermuisknop op het geüploade bestand. Klik dan op Decompress om het bestand uit te pakken.

11. Verander nu de naam van de map van fivem-mysql-async-master naar mysql-async.
  12. Klik in het linkermenu op Console en start je server.

Als deze melding in de console staat is alles goed gegaan.